Skøn efterårsweekend med vin-minitræf

Her kan du skrive om jeres ture med autocamperen
Besvar
Grete

Skøn efterårsweekend med vin-minitræf

Indlæg af Grete » 2011-10-3 12:42

Vi kørte hjemmefra fredag eftermiddag mod Mariager-området - og fandt dejlig rasteplads lige ud til fjorden. Der blev lavet mad og spist, mens vi nød solnedgangen.
vej7.JPG
Så kørte vi videre mod Als Odde, en dejlig lille havn ud mod Kattegat - hvor vi selv om det var mørkt kunne se masser af parkeringsmuligheder. Allerede kl. 6 om morgenen var der gang i fritidsfiskere i småbåde, som blev søsat lige ved siden af os. Så vi stod tidligt op, og 7.15 nød vi både morgenkaffe og en smuk solopgang.
407-2.JPG
407-1-800.jpg
Vi skulle lige kort besøge en plads på vejen videre, Hvirvelkærgård, Kystvejen 202, Als (nær Øster Hurup), men det kom til at tage over 1 time - for det er da et utroligt spændende sted med en meget aktiv ejer, Leif Sørensen. Foruden dejlige pladser med strøm, vand og tømning og adgang til toilet/bad, har han også 2 pladser helt ude ved kysten. Og en lille "slyngelstue", som kan bruges f.eks. til fællesspisning ved campertræf
I de store velholdte bygninger er der 16 lejere med hver sin lille butik, de passer hele butikken 2 ad gangen, og har indtil nov. åben hver dag, undtagen mandag. Om vinteren er der åbent i weekenden. Der var kunst/brugskunst, garn, smykker, flotte tasker, plaider, specielt tøj og festtøj, lys, træ-arbejder, designting bl.a. i filt og glas. 15-16. okt. er der stor kunstudstilling i kæmpesal, som ellers udlejes til fester. Han importerer også vin og arrangerer velbesøgte vinsmagninger + der er tit bagagerumssalg der. Se http://www.hvirvelkaergaard.dk
Absolut et mål for en weekend-og/eller tøse-tur!
166-1-800.jpg
http://camper-parkering.dk/phpBB/viewto ... f=30&t=706


Efter behagelig tur over en helt blank Limfjord med Egense-Hals færgen kørte vi mod Vester Hassing, hvor Finn og Karen holdt minitræf med 5 biler på en af vore ældste vingårde, hos Hans og Anne-Grete på Heden 7. Både vejret og pladsen var skøn, og efter rundvisning i marken og en smagsprøve på dejlig terrasse på stedets imponerende rosévin og brød/ost, fik vi indendørs grundig gennemgang af dyrkning af druerne, produktion, lagring m.m.
Så serverede Karen lune stjerneskud og vi smagte hvidvinen dertil, og der var flere spørgsmål til Hans. Senere kom de 2 typer rødvin med brød og ost. Stedets vine var de bedste danske vine, vi endnu har smagt!
Vin1.jpg
http://camper-parkering.dk/phpBB/viewto ... f=30&t=705

Søndag kl. 9 spiste vi rundstykker ude i solen, og senere afsluttede vi et rigtig godt og hyggeligt træf. Tak til Vingården og Finn og Karen!

Efter et ærinde i Hirtshals var vi på camperpladsen på Galleri Gyllegården tæt ved Ålbæk (ikke langt fra Skagen), sandelig også et spændende sted med mange former for kunst og brugskunst + værelser. Der er ingen gylle eller landbrug der, navnet kommer fra 3 rigtig gamle små gyllebeholdere, som står udenfor galleriet.
PICT2949-800.jpg
http://camper-parkering.dk/phpBB/viewto ... f=30&t=704

Dagen sluttede med hyggeligt familiebesøg i Strandby - så det var bestemt en dejlig og spændende weekend![/b]

Besvar