Thisted sagen den 25.04.2012

Læserbreve i aviser og på Internettet
Besvar
Jac
Indlæg: 955
Tilmeldt: 2010-11-24 11:37
Geografisk sted: Viborg

Thisted sagen den 25.04.2012

Indlæg af Jac » 2012-04-29 09:32

Det kan man læse i nordjyske.dk den 25.042012

Regulering - ikke forbud

Ny runde i forsøget på at regulere autocamperes parkering i kommunen

Thisted byråd fik ikke truffet en beslutning i den fortsatte sag om regulering af autocamperes parkeringsmuligheder i kommunen. Dermed undgik kommunen i denne omgang at blive stemplet dels som "autocamper uvenlig" dels at blive hængt ud som en af de kommuner, autocampister opfordres til at styre udenom.

Op til byrådets møde i tirsdag havde kommunen stået voldsomt for skud fra vrede autocampister, som både på internettet og i direkte henvendelser til politikere og forvaltning talte imod forsøget på at regulere autocampernes muligheder for at stoppe, hvor de har lyst - og for autocampernes frie ret til at gøre det.

Henning Holm (S), formand for kommunens udvalg for miljø og teknik, bad ved byrådsmødets start om at få sagen taget af dagsordenen. Men dermed er sagen langt fra slut.

- Der er kommet en lang række tilkendegivelser i sagen, og det er meget svært at finde ud af, hvem de kommer fra. Nogle er fra private, andre er muligvis fra interesseorganisationer. Dels er der behov for, at vi finder ud at, hvem vi skal i dialog med, dels er der brug for at få en bedre sagsfremstilling, før vi gør videre i sagen, siger Henning Holm.

Hensyn til andre

Han understreger, at det ikke er kommunens hensigt at forbyde autocampere.

- Fra autocamperside er der anslået en ret skinger tone i sagen, siger Henning Holm. Efter hans opfattelse - også som formand for Thy Turistforening - handler det om at afveje hensynene til beskyttelse og benyttelse. Ikke alene i forhold til autocampere, men i forhold til turister og gæster i kommunen generelt.

- Firkantet sagt: Fordi man har købt en bil med fire hjul og to køjer har man ikke samtidig købt sig retten til at tage selv i forhold til vores natur og attraktioner. Autocampere skal ikke vælge først i forhold til andre brugergrupper, når det handler om adgangen til at sætte sig på særlig attraktive områder, hvor de måske kan spolere en oplevelse af stedet for andre, siger Henning Holm.

Han understreger, at kommunens intentioner alene er at regulere autocampernes adgang til at benytte bestemte lokaliteter. Det kan ske med tidsbegrænset parkering eller med et forbud mod eksempelvis parkering i nattetimerne.

- Vi vil den uhensigtsmæssige parkering til livs. Det er ikke det samme som forbud. De steder, hvor vi regulerer, bliver der samtidig informeret om alternative parkeringsmuligheder, siger Henning Holm.

Turisterhvervet er kommunens fjerde største.

- Er væksten i autocamper turismen så stor, som der gives udtryk for, er jeg sikker på, at her fortsat er potentialer - også når vi får gennemført reguleringen. Men udgangspunktet er, at fordi man køber en autocamper, køber man ikke en uindskrænket ret til at parkere, hvor man helst vil.


http://www.nordjyske.dk/artikel/10/5/2/ ... kke-forbud

Besvar