Polen Juli 2012

Her kan du skrive om jeres ture med autocamperen
Besvar
Brugeravatar
fiknu
Indlæg: 36
Tilmeldt: 2010-12-5 10:57

Polen Juli 2012

Indlæg af fiknu » 2012-07-6 12:51

Her kommer lidt om vores tur til det nordlige polen juli 2012
Lene og Bent, Karen og Finn

Bent Lund Nielsen
Indlæg: 2
Tilmeldt: 2011-03-1 14:58

Re: Polen Juli 2012

Indlæg af Bent Lund Nielsen » 2012-07-6 14:30

Vi starter i morgen den 6 juli 2012 sammen med vores venner fra Gibraltar turen, mødes på Gudenå rasteplads ca. ved 11 tiden kører så til Flensborg for at proviantere derefter kører vi til Madsholm lystbådehavn i Tyskland for at overnatte, Finn mener at der er nogle gode fiskerestauranter som vi må prøve.

Brugeravatar
fiknu
Indlæg: 36
Tilmeldt: 2010-12-5 10:57

Re: Polen Juli 2012

Indlæg af fiknu » 2012-07-12 13:51

7 juli
Kl. 10,30 Mødtes vi med Lene og Bent på Gudenå rasteplads, og satte kursen mod Flensborg, hvor vi provianterede med det mest nødvendige såsom øl, vin, en skarp til herrerne og lidt sødt til damerne. Selvfølgelig skulle vi også have den obligatoriske kæmpehotdog. Jeg forsøgte forgæves at finde et sted at bytte min primagasflaske. Det viste sig at være umuligt på en lørdag. Så jeg må nøjes med min tyske gasflaske.
Vi kører til Maasholm for at overnatte hvor der er en dejlig camperplads ved lystbådehavnen, og en del gode fiskerestauranter. Desværre var alt optaget, så vi kører vi videre til Eckernförde, hvor vi parkerede på en camperplads tæt på centrum. N 54 27 54 E 09 50 11. pris 10 Eur. En god plads men desværre med en del støj, da den ligger tæt op ad trafikeret vej.
Efter aftensmaden som bestod af den traditionelle hjemmelavet bøfsandwich med tilbehør. Det er en dejlig lun aften så vi en tur langs byens fine badestrand til havnen hvor der var havnefest med masser af boder, servering af fadbamser.m.v. Vi skulle selvfølgelig have vores Weisbeer. Der var servering af forskellige specialiteter både ombord på skibene, og havnearealet. En rigtig hyggelig aften.
8. juli
Kørte til Laboe, som er en ferieby der ligger ved indsejlingen ti Kielerkanalen. Så der var masser af aktivitet på vandet, både af store containerskibe, færger og lystbåd. Man kan bl.a også besøge en gammel U-båd fra 2. verdenskrig som ligger på stranden.
Vi holdt på en camperplads 100 m. fra stranden, en god og rolig plads. N 54 24 37 E 10 13 52 pris 12 Eur.
Vejret var pragtfuld 24 gr. En dejlig sandstrand, så der skulle jo bades. Vandet er meget kold, men frisk. Jeg er ikke meget for kold vand så jeg blev på land.
Om aftenen gik vi en dejlig tur langs byens flotte strandpromenade som syder af aktivitet. Og nåede lige hjem da det begyndte at regne.
9 juli
Desværre er jeg gået tør for gas i løbet af natten. Så er det jo godt jeg har den tyske flaske med som jeg får byttet.
Vi kører nu videre østpå langs kysten og tager en afstikker til Fehmarn, Først til byen Burg som er en rigtig turist- og handelsby. Derefter til Puttgarten, hvor vi spiste frokost ved færgeleget .
Herfra kører vi til Lübeck, hvor vi holder på en camperplads direkte ved floden ind til den gamle bydel, med udsigt til den store domkirke i byen, som er en af de store seværdigheder der er her. Pladsen ligger på kordinaterne N 53 52 18 E 10 40 44. Pris 5 Eur. En god plads desværre lidt larm om morgenen på grund af trafik og fejemaskiner,
Desværre regner det meget nu, så vi må blive indendørs. Så er det jo godt vi har partnerspillet og rødvinen med.
10 juli.
Efter morgenmaden går vi en tur rundt i den indre by og ser på de mange kirker og tårne som Lübeck byder på.
Vi kører nu videre til øen Rügen hvor vi vil se på et næsten 5 km. lang undervisning og feriekompleks der ligger helt ud til Østersøkysten. Et ferie feriecenter med plads til 20.000 besøgende som nazisterne planlagde, men gæsterne kom aldrig. Det ligger nu hend som en spøgelsesby. Bortset fra den nordlige del der benyttes til ungdomsherberg.
Vi finder en god autocamperplads Binz, som ligger lige ved siden af N 54 26 51 E 13 33 38. den koster 13 Eur. Her er flotte toiletter, bad, tømning m.v. men alt koster ekstra. En god plads som er pengene værd.
Vejret er godt så vi nyder landingsvinen, tager et par spil partner og laver fælles spisning.
Så skal cyklerne i brug, vi cykler langs feriekomplekset i dejlig solskin, besøger et museum som er i lavet i en af bygningerne hvor der beskriver livet på den tid.
Efter frokost kører vi videre mod Polen. Til en autocamperplads Seebad Bansin som ligger 30 km. fra den Polske grænse. N 53 59 18 E 14 06 45 prisen er 11 Eur. En dejlig plads her er tioletter tømnigsmuligheder m.v.-
11 juli.
Efter morgenmaden kører vi til færgen ( gratis ) i Swinoujscie som føre os over på den Polske Østersøkyst. Hvor vi kører ud til kysten og finder en hyggelig campingplads i byen Dziwnqw N 54 00 10 E 14 41 37. Byen er et turist sted med mange boder og restauranter. Bent har knækket en tand og vi prøver at få camping-mutter til at ringe til en tandlæge, men der er ikke en tid før mandag, det er for sent for os, så han må døje med det et stykke tid endnu.

12-13 Juli.
Vi beslutter os at tage et par dag i Dziwnqw. Vejret tegner fint, det er det også indtil om eftermiddagen hvor det igen regner, inden regnvejret starter, når vi dog at se på byen, som er en ferieby for mange polakker med mange pensionater, ferieboliger og aktiviteter for børnefamilier, en fantastisk flot strand overvåget af mange livreddere. Pladsen vi ligger på er indhegnet gudskelov for det, uden for indhegningen opdager vi pludselig 4 vildsvin som går frit rundt, en lidt speciel oplevelse.

14 juli
Vi kører nu videre langs med østersøkysten til en plads i byen Mielno N 54 15 47 E 16 04 16 pris i dk. 100,- + strøm. Det er en 4 stjernet camperplads, her er flotte toiletter , bad m.v. Den ligger på en smal tange med vand på begge sider. Igen en stor turistby, her er utrolig mange boder, restauranter, tivoli og andet gøgl.
Efter en regnfuld eftermiddag er der endelig tørvejr og vi vover os ud for at finde et sted at spise. Bent har svoret at han ville have en skank.Og det fik han.

15 juli.
Vi beslutter os for at tage endnu en dag her i Moielno. det er en dejlig dag, solen skinner og vi skal en tur ned at se på stranden.
Her en dejlig sand strand. Og lige som de øvrige har denne også mange livredder poster.
Der er også en halespidsfra et militærfly som er styrtet ned her.

16. juli.
Vi kører mod G-dansk. hvor fru Garmin har besluttet sig for at føre os ud på de Polske bi-veje. Vi bliver ført igennem skove med hullede smalle veje. Nogle kun asfalterede på halvdelen af vejen, andre med brosten som må være smidt vilkårligt på. Så min advarsel er: hold jer til hovedvejene hvis i kører i Polen.
Med slalumkørsel fra den ene til den anden side for at undgå alt for store huller kom vi dog igennem, og kørte til en camperplads i Sopot 12 km. fra G-dansk N 54 27 39 E 18 33 16 pris ca. 140,00 kr. incl. alt. En lidt rodet plads, hvor der ikke var noget styr på hvordan folk holdte.

17 juli.

Vi tager sporvognen som holder ca 1100 m. fra pladsen til centrum af G-dansk. En spændende by at besøge, mange flotte bygninger, kirker og tårne, men her regner utrolig meget denne dag. så det tager lidt af fornøjelsen.
Byen er også kendt for de mange juvelerer som sælger ravsmykker. Lene og Karen skulle sekvfølgelig ind at se på deres udvalg. Desværre kunne man betale med Visa kort, så det blev et dyrt kig.

18. juli
Vi kører tilbage til Tyskland ca. 400 km. til byen Schweich, som ligger tæt på den Polske grænse, hvor vi overnatter på en privat camperplads Uckermark Wohnmobile N 53 03 26 E 14 17 50 pris 6 Eur. ekstra for El, vand og tømning.
Et hyggelig sted med en flot promenade langs en flod.

19 Juli.
Kører vi ca. 100 km til Berlin som Lene og Bent aldrig har besøgt til en camperplads Berlin- Mitte 3 km. fra centrum.
N 52 32 17 E 13 22 20. Her er godt fyldt op pladsen ligger lige op af der hvor muren stod placeret. Det er afmærket med 2 rækker brosten hele vejen ilagt mindeplader.
Turen ind til centrum foretages til fods langs floden. På vejen findes der stadig brudstykker af muren,samt et enkelt udsigtstårn. Vi tilbringer eftermiddagen for at se på byens seværdigheder, samt tager en havnerundfart for at opleve det fra vandsiden.
På vej tilbager finder vi en spændende restaurant, hvor vi får serveret den bedste gullachsuppe som vi har smagt til dato. med et glas kold wiessbier til.
Da vi kommer hjem har vi spadseret ca. 10 km. hvilket kan mærkes både på ben, ryg og hofte. Som minder os på at vi er jo ikke unge længere.

20 juli.
Kører vi til Bad Segeberg, hvor vi vil se et Karl- May- spile Winnetou 2, fra det vilde vesten. Vi finder en nyoprettet camperplads midt i byen. 1000 m. fra pladsen. Kalkbergblick N 53 56 19 E 10 18 53 pris 8 Eur. incl vand, tømning toilet og spildevand. El koster 2 Eur.
Selve Karl- Maye-spillet var flot anlagt i en Kalkgrupe med plads til 7500 tilskurer, et westernmiljø opbygget som det sig hør og bør med saloon, guldmine og meget andet. Det var kendte skuespiller som medvirkede. Vi mistede godt nok noget af handlingen, da vore tyske srogkundskaber ikke er for gode, men det var alligevel en god oplevlse.

21 juli.
Kører vi til Schwerin, som er en utrolig flot by med med mange flotte bygninger og det velholdte slot, Schweriner Schloss. Vi parkerer midt i byen hvor der en parkering for busser og autocamper. Man trækker et kort ved indkørsel og betaler ved automat. 1 Eur pr. time.
Efter en tur rundt om slottet som har en velanlagt og velholdt have, samt byens øvrige velholdte bygninger kører vi ca. 8 km. norpå til en 5 stjernet campingplads Seehof N 53 41 47 E 11 26 13 pris 19 Eur. incl. el og seniorrabat 1 Eur. bruser koster 80 cent. En dejlig plads som er beliggende helt ned til søen. Et område som man sagtens kan bruge flere dage på at besøge.

22 juli.
Vi kører nu til grænsen ca, 130 km. for at handle ved Fleggaard. Efter vi har handlet skilles vi, da Lene og Bent kører udenom motorvejen, som vi tager hjem til Klarup.
Turen har været spændende om end en lidt anderledes tur en man normalt holder ferie på. Vejret har heller ikke vist sig fra sin gode sider, Der har været kraftige regnskyl undervejs, men det har vist været generel nord for alperne denne juli måned.
Vedhæftede filer
IMG_1076.JPG
Kalkbergblick N 53 56 19 E 10 18 53
IMG_1067.JPG
Winnetou 2
IMG_1043.JPG
Winnetou 2
IMG_1022.JPG
Schwereiner schloss
IMG_0984.JPG
Berlin
IMG_0988.JPG
Berlin
IMG_0957.JPG
G-dansk
IMG_0950.JPG
G-dansk
IMG_0945.JPG
Sopot N 54 27 39 E 18 33 16
IMG_0937.JPG
Kysten ved Mielno

Brugeravatar
fiknu
Indlæg: 36
Tilmeldt: 2010-12-5 10:57

Re: Polen Juli 2012

Indlæg af fiknu » 2012-07-12 18:21

[attachment=0]IMG_0826.JPG
Vedhæftede filer
IMG_0933.JPG
Bent har endelig fået sin skank
IMG_0930.JPG
Rodzinny N 54 15 47 E 16 04 16 pris i dk. 100,
SAM_4232.JPG
Seebad Bansin N 53 59 18 E 14 06 45 Pris 11 Eur.
SAM_4140.JPG
Laboe N 54 24 37 E 10 13 52
IMG_0919.JPG
Dziwnqw N 54 00 10 E 14 41 37 pris i dk 90,00 kr.
IMG_0916.JPG
Vildsvin i baghaven
IMG_0894.JPG
Nazisternes feriekompleks
IMG_0865.JPG
Binz Tyskland N 54 26 51 E 13 33 38 pris 13 Eur.
IMG_0826.JPG
Eckernfürde N 54 27 54 E 09 50 11. pris 10 Eur

Brugeravatar
fiknu
Indlæg: 36
Tilmeldt: 2010-12-5 10:57

Re: Polen Juli 2012

Indlæg af fiknu » 2012-07-23 13:24

Tak til Lene og Bent for hyggelig selskab på vores tur til Polen.

En god oplevelse, på trods af nogle dårlige veje ind imellem, mange regnvejrstimer. Godt vi fandt ud af at bruge tiden fornuftig, selv når vejret var allerværst.

Karen og Finn

Besvar