Limfjorden Rundt

Her kan du skrive om jeres ture med autocamperen
Besvar
Brugeravatar
fiknu
Indlæg:36
Tilmeldt:2010-12-5 10:57
Limfjorden Rundt

Indlæg af fiknu » 2012-09-12 07:13

Så er arrangementet Limfjorden rundt startet. Vi mødtes 8-10 vogne lørdag på pladsen som vi havde lånt af Magna og Alex Christensen. En dejlig plads helt ned til fjorden, hvor skibene som kom fra vest passerede tæt forbi os.
Vi havde adgang til en hal med tilhørende kantine, bad og toilet, som Magna og Alex havde pyntet op med blomster på bordene.
Om aftenen gik vi hen på havnen og spiste grillstegt pattegris i det store telt som var opstillet. her var der underholdning af store mandekor som sang sømandssange. Da vi kom hjem havde Magna bagt kage og lavet kaffe, og snakken gik lystigt i kantinen.

Søndag ankommer yderligere 10 vogne, vejret er praktfuld og dagen går med råhygge, proviantering, og hilsen til de skibe som sejler forbi. Om aftenen er der fællesspisning med medbragt mad som som grilles på opsatte grill.

Mandag kommer de sidste vogne, og folk går og hyggesnakker på pladsen.
Om eftermiddagen går, cykler vi hen til Limfjordsmuseet, hvor museuminspektøt Nanna Folke Olsen, på en spænde og inspirerende måde fortællet om livet omkring fjorden og kanalen i fordomstidet udviklede sig, frem til som det er idag. Derefter var der information om ugens forløb, og udlevering af program og andet informationsmateriale. på vej tilbage var der rig mulighed for at se skibene på nær hold, idet næsten alle var ankommet. Vi sluttede dage i hallen med fællesspisning og indtagelse af alkoholiske drikke hvor folk blev rystet godt sammen. En rigtig hyggelig aften :P

Tirsdag var der afgang fra Løgstør. Vi var opdelt i 5 grupper af 6 vogne, og kørte til Aggersborg for at se den tredimensionelle udstilling omkring liver ved fjorden som den var i gamle dage. Derefter gik turen mod Feggersund færgeleje, hvor vi undervejs gjorde ophold på vejleren. Ved Feggersund færgeleje prgered vi i første parket og nød udsigten af skibene som for fulde sejl, sejlede forbi. Derfra var der 2 hold som som kørte til Sennels for igen at betragte de flotte træskibe.
Så ankom vi til Thisted hvor vi holdt parkeret direkte ved indsejlingen til havnen, og så skibene ankomme.
Om aftenen var der fællesarrangement med sejlerne og servering af grillstegt gris med tilhørende salat. Der var ihvertfald ingen som gik sulten hjem. Der var levende musik og der var også nogen som fik svinget træbenet,
Thisted sejlklub som stod for arrangementet havde gjordt et flot stykke arbejde, og vi følte os virkelig velkommen. De ville hellere en gerne se os næste år. De syntes vi var et frisk indslag i arrangementet. ;)

Onsdag går det sydpå mod Struer.
Vedhæftede filer
IMG_1231.JPG
Fællesspisning i bådhallerne
IMG_1220.JPG
Camperne ved Thisted sejlklub
IMG_1214.JPG
Skibene passerer Feggersund færgeleje
IMG_1210.JPG
Udstillingen ved Aggersborg
IMG_1201.JPG
Fælleshygge i solgården direkte på vandkanten
IMG_1192.JPG
Hallen i Løgstør

Ravnen
Indlæg:4
Tilmeldt:2012-06-21 11:59

Re: Limfjorden Rundt

Indlæg af Ravnen » 2012-09-12 09:34

Velkommen til Struer. Håber I nyder vores dejlige by ;)

Brugeravatar
fiknu
Indlæg:36
Tilmeldt:2010-12-5 10:57

Re: Limfjorden Rundt

Indlæg af fiknu » 2012-09-14 08:37

[ Onsdag d. 12/9
Karavanen skal nu sydpå mod Struer. Der har været nogle kraftige regnbyger i løbet af natten, så underlaget på vores holdeplads er blevet meget blødt. Så enkelte vogne måtte have assistance for enten at flytte eller komme af sted.
Inden afgang kunne vi nyde synet af de gamle træskibe som sejlede ud fra Thisted havn. Vi kørte til Doverodde, hvor vi parkerede ved limfjordscenteret og den gamle købmandsgård eller på Doverodde havn. Her var der mulighed for at tage elevatoren op i det 43 m. høje tårn for at få en fantastisk udsigt over Limfjorden. Her fik vi også besøg af Kai Hartmeyer fra Tv. Midt Vest, som nu vil dække resten af turen, både fra den maritime side og fra autocampernes side. ( sendes i november, herom senere )
Næste stop var Jegindø Havn, som bød på afvekslende vejr fra dejlig solskin til kraftige byger. Her blev der spist frokost, købt hummere, lavet Tv. Starten på 2. sejlads var lige ud for havnen. Så det var flot at se skibene sætte sejl for at sejle til Struer.
Vi ankommer til Struer og finder vores næste overnatningssted som ligger øst for havnen direkte ud til vandet. Vi når at få parkeret inden skibene sejler forbi for at lægge til kaj i Struer, igen et flot skue.
Eftermiddagen og aftenen er der ikke planlagt fællesarrangementer, så folk hygger sig, foretager indkøb, går til havnen hvor der er boder, pølsevogne og muligheder for at nyde en enkelt fadbamse eller to. Man har også mulighed for at komme tæt på de gamle træskibe skibe, hvor enkelte holder åbent skib og inviterer folk ombord.

Torsdag d. 13/9
Så skal vi igen nordpå mod Nykøbing Mors. Efter at have set skibene sejle, kører igen i grupper som undervejs fordeler sig på udkigspunkter ved Sønder Lem Vig, Knuds strand og Ny mølle strand. For at se skibene sejle mod nord.
Herfra kører vi op til Sallingsundbroen hvor nogle vælger at køre til Glyngøre, nogle kører over til Mors for at se skibene sejle under broen mod Nykøbing, andre vælger at køre direkte ti Nykøbing Mors. Om eftermiddagen ankommer alle til lystbådehavnen i Nykøbing, som er vores næste overnatningssted.
Her får vi også selskab af de sidste deltagere, Carsten, Hanne, Lissi og Grete, der vil følge os resten af turen
Vi havde adgang til klubhuset, hvor Bente Kristensen fortalte hvilke turistseværdigheder der er på Mors
Griillen blev tændt, folk kom med deres kød, hummere eller medbragt mad. Alle samledes til fællesspisning i klubhuset hvor der var reserveret plads. Folk hyggede sig og snakken gik lystigt hele aftenen. Nogle gik over i teltet hvor der var musik og dans indtil kl. 12.
Vedhæftede filer
IMG_1274.JPG
Mors bileren er parkeret for natten
IMG_1284.JPG
Fællesspisning og hygge i klubhuset
IMG_1283.JPG
Så Grilles der i Nykøbing
IMG_1262.JPG
Glyngøre
IMG_1280.JPG
Flemming skal have hummer til aften
IMG_1259.JPG
Skibene passerer Sallingsundbroen
IMG_1249.JPG
Morgenmøde i Struer
IMG_1241.JPG
Start af dagens etape lige ud for Jeginø
IMG_1238.JPG
Jegindø

Brugeravatar
fiknu
Indlæg:36
Tilmeldt:2010-12-5 10:57

Re: Limfjorden Rundt

Indlæg af fiknu » 2012-09-15 15:13

Fredag d. 14/9
Vi står op til regn og blæst og der var fra morgenstunden tvivl om sejlerne overhoved kom ud og sejle. Gudskelov ændrede vejret og starten kom lidt forsinket igang. Nogle kørte til færkerodde på Fur, andre fandt andre gode udsigtposter. Solen var kommet på himmelen og frokosten blev nydt med fin udsigt til de gamle træskibe der sejlede forbi. Vi fik camperne parkeret ved Regitzeminde og brugsen. kl. 18 var der samling i restauranten, hvor borgmester Flemming Eskildsen bød os velkommen. Da borgmesteren havde boet på øen i flere år kunne han fortælle en masse om øens seværdigheder. Efter talen og informationsmøde blev der serveret stegt flæsk med persillesovs. Grete havde som en overrakelse købt 2 anker Fur fadøl som gjorde stor glæde. Under spisningen optog TV. Midt Vest indslag til Tv- udsendelsen.

Lørdag d 15/9
Flere havde efter borgmesterens omtale af Fur besluttet at de ville se mere på øen, andre kørte til Sundsøre Havn for se skibene sejle forbi med alle sejl sat, andre kørte direkte til Skive hvor Ole var sendt i forvejen for at undersøge hvor stabil underlaget var. Der var gudskelov ingen problemer. De sidste ankom kl. 14,00, og der blev ettableret læsteder for den kraftige vind. Tv.midt Vest optog de sidste optagelser af turen. udsendelsen kan ses d. 4/11 kl. 20.00 på Tv Midt Vest. Jeg sender en links, som man kan trykke sig ind på og se udsendelsen på sin komputer.
Vedhæftede filer
IMG_1328.JPG
Skibene passerer Sundsøre Havn
IMG_1321.JPG
Stop ved Sundøre Havn
IMG_1320.JPG
Vi forlader Fur for denne gang
IMG_1317.JPG
Så serveres der Stegt flæsk med persillekartoffel
IMG_1312.JPG
Efter en rokade står camperne flot Ved Regitzeminde
IMG_1297.JPG
Sejlskibene passerer Færke Odde
IMG_1293.JPG
Camperkø ved Furfærgen

grete
Indlæg:1
Tilmeldt:2011-12-7 11:22

Re: Limfjorden Rundt

Indlæg af grete » 2012-09-15 22:16

Hvor var træffet godt tilrettelagt - 1000 tak til Karen og Finn og alle øvrige hjælpere!
Det blev med garanti, som Ejnar ville have ønsket det!

Og jeg modtog så stor støtte og varme fra alle deltagere i de 2 dage, jeg deltog :D

Det vil hjælpe mig gennem den næste tid og udfordringer på en god måde, er jeg sikker på

Mange hilsener til jer alle fra Grete

Brugeravatar
fiknu
Indlæg:36
Tilmeldt:2010-12-5 10:57

Re: Limfjorden Rundt

Indlæg af fiknu » 2012-09-16 19:23

[quote="fiknu"]Fredag d. 14/9
Om eftermiddagen gik nogle ned at se på skibene som lå ved kajen vejret viste sig fra den lidt bedre side, andre tog sig en morfar, nogle hyggede sig med et lille glas vin eller en øl, og diskuterede ugens forløb. Aftensmaden blev spist i vognene da der var koldt om aftenen. Nogle gik på kineserrestaurant. Det var en rigtig slappeaf dag.

Søndsg d.16/9
Vi stod op til dejlig solskinsvejr, som lokkede flere deltagere og snakken gik livligt foan bilerne, intil det var tid at tage en lidt vemodig afsked. Vi havde trods alt været sammen i en uge og kendte efterhånden hinanden rigtig godt.
Det kom som en stor overraskelse, da deltagerne havde samlet sammen til vin og lomster. Det var vi meget beæret over.
En god og indholdsrig uge som for os vil stå som en god oplevelse i selskab med hyggelige campervenner.

Tusind tak til alle fra
Karen og Finn
Vedhæftede filer
IMG_1331.JPG
De gråhårede tager sig kærligt af Jan
IMG_1330.JPG
Camperpladsen i Skive

Brugeravatar
fiknu
Indlæg:36
Tilmeldt:2010-12-5 10:57

Re: Limfjorden Rundt

Indlæg af fiknu » 2012-09-18 13:53

Tak til alle deltagerne ved Limfjorden rundt 2012, som var med til at gøre denne tur til en vi vil huske tilbage på som en af de bedre oplevelser vi har haft, i selskab med gode campervenner

Tak til alle for de flotte blomster og gode vine som vi fik

Med venlig camperhilsen

Karen og Finn
Vedhæftede filer
IMG_1317.JPG
Rgitxesminde Fur
IMG_1286.JPG
Nykøbimg Moers
IMG_1229.JPG
Thisted
IMG_1206.JPG
Løgstør

Besvar